Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Κάποιοι προτιμούν τη σοκολάτα από το σεξ...

Είναι γνωστό ότι η σοκολάτα είναι το μεγαλύτερο υποκατάστατο του σεξ !!!



Όμως για πολλές γυναίκες είναι κάτι παραπάνω από την ερωτική απόλαυση... Αυτό τουλάχιστον αποφάνθηκε μια πρόσφατη έρευνα, η οποία συμπέρανε ότι οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να ζήσουν χωρίς σεξ, όχι όμως χωρίς σοκολάτα και τις θερμίδες της...



Σύμφωνα με Βρετανούς μελετητές, ο ένας στους πέντε άντρες (το 22%) θα δυσκολευόταν πάρα πολύ να ζήσει έστω και για 30 μέρες χωρίς σεξ, αλλά το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι μόλις 9%.

Για το ...ασθενές φύλλο, το χειρότερο του θα ήταν να μην φάνε σοκολάτα για ένα μήνα, με το 22% των ερωτηθέντων να ομολογούν να ότι τα γλυκά θα ήταν το τελευταίος που κατ’ ανάγκην θα έκοβαν.



Επίσης, η έρευνα συμπέρανε ότι η γυναίκες μπορούν να απέχουν πολύ μεγαλύτερο διάστημα από την ερωτική απόλαυση, από ότι οι άνδρες.

Συγκεκριμένα, το 59% είπαν πως μακράν οι γυναίκες μπορούν να απέχουν από το σεξ, ενώ μόλις το 5% δήλωσε πως θεωρεί τους άντρες ικανούς να μην κάνουν σεξ για όσο καιρό χρειασθεί.

Επίσης, μία έρευνα, απέδειξε ότι κατά τα λιώσιμο της σοκολάτας στο στόμα μας, αυξάνεται η διέγερση της εγκεφαλικής και καρδιακής δραστηριότητας, με διάρκεια 4 φορές περισσότερο, από ένα παθιασμένο φιλί!



Η σοκολάτα, η βασίλισσα των αφροδισιακών τροφών, περιέχει διάφορες ενώσεις: την ανανδαμίδη, μια ψυχοδραστική ουσία που επάγει την ευφορία, και τη φαινυλαιθυλαμίνη, την ‘ουσία του έρωτα’, που απελευθερώνει ντοπαμίνη στο κέντρο ηδονής του εγκεφάλου που παρουσιάζει το peak της δραστηριότητάς του κατά τη διάρκεια του οργασμού. Η φαινυλαιθυλαμίνη λέγεται πως επάγει την έξαψη, την έλξη και την ευφορία. Επιπλέον, το κακάο περιέχει τρυπτοφάνη, την πρόδρομη ένωση της σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή που προωθεί την αίσθηση της ευεξίας και της χαλάρωσης !!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου