Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

Italian pizza by Alex

Για να φτιάξουμε ζυμάρι για αυθεντική Ιταλική πίτσα με μεστή γεύση πρέπει να προγραμματίσουμε την διαδικασία, τρεις μέρες ποιο πριν !! Φτιάχνουμε την συνταγή μας και αφήνουμε στο ψυγείο το ζυμάρι μας για τρεις μέρες περίπου !! Όλα τα υλικά στο μίξερ, και χτύπημα δυνατό για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε βελούδινο ζυμάρι !!! Στο ψυγείο για 65-72 ώρες !! 
Χρησιμοποιείστε αυτή τη συνταγή (από τον ΣΕΦ Χριστοδουλόπουλο Γ.) για σπιτική ζύμη πίτσας, ως βάση για να κάνετε δικους σας συνδυασμούς υλικών στη πίτσα σας, ξεφεύγοντας απ’ την συνταγή της Μαργαρίτας, αλλά σας συστήνουμε να μην κάνετε υπερβολές. Η απλότητα κερδίζει πάντοτε !!!!
Η συνταγή για το ζυμάρι μας

700 gr σκληρό αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά
22 γρ ζάχαρη

12 γρ αλάτι
430 μλ χλιαρό νερό
40 μλ ελαιόλαδο3-4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε της πίτσες , βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη !! Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένα με μια πετσέτα !!! όταν φουσκώσουν παίρνουμε ένα ένα τα ζυμαράκια και τα ανοίγουμε με τα χέρια και ποτέ με τον πλάστη !!

Ψήνουμε σε οικιακό φούρνο στο φούλ θερμοκρασία πάνω κάτω αντίσταση !! Ιδανική θερμοκρασία είναι οι 300 βαθμοί !! Εγώ τους φτάνω μόνο στον φούρνο της ξυλόσομπας, πετυχαίνοντας ψήσιμο σε λιγότερο από 6 λεπτά !! 
Αναγνωρίζουμε το τέλειο ψήσιμο βλέποντας καταρχάς την κάτω πλευρά της ζύμης. Θα πρέπει να φαίνεται σαφώς ξεροψημένη και σε κάποια σημεία μάλιστα, αρπαγμένη. Δαγκώνοντας μια μπουκιά πρέπει να είναι σαφές ότι η ζύμη έχει μεν σχηματίσει τραγανή κρούστα από κάτω, αλλά εσωτερικά όσο λεπτή κι’ αν είναι, πρέπει να είναι αφράτη. Ταυτόχρονα από πάνω, η ζύμη πρέπει να παραμένει μαλακιά έχοντας ενσωματωθεί με τα ρευστά υλικά.


Οι λόγοι για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω αναλύονται σε προηγούμενα άρθρα στην ενότητα για πίτσα εδώ !!


Σας περιμένω και στην ομάδα μας στο facebook εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου