Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Italian pizza με την μαντεμένια πλάκα My pizza project

Το λοιπόν...... μετά από πάαααρα πολλά πειράματα... έχουμε και λέμε... και λέμε και έχουμε... "Ψήνουμε στον οικιακό μας φούρνο μια αυθεντική pizza Italiana !!" Δοκίμασα στον οικιακό μου φούρνο να ψήσω μια αυθεντική Ιταλική πίτσα, όπως θα την έτρωγα στην καλύτερη πιτσαρία της πόλης !!! Για της ανάγκες των δοκιμών έφτιαξα πολύ μικρές πίτσες διαμέτρου 25 cm !! Ψήσιμο "Χωρίς" τον κατάλληλο εξοπλισμό έχουμε τα εξής αποτελέσματα.... Η θερμοκρασία δεν είναι αρκετά υψηλή, η διάρκεια ψησίματος είναι πολύ μεγαλύτερη προκειμένου να ψηθεί η πίτσα, με αποτέλεσμα η ζύμη τελικά να αφυδατώνεται, να ξεραίνεται, να χάνει την ελαστικότητα της και να αποτρέπεται η δημιουργία φουσκάλων. Η λίγη υγρασία που έχει απομείνει στη ζύμη, συσσωρεύεται στο κάτω μέρος της, εμποδίζοντας την εμφάνιση της κρούστας !! Με απλά λόγια, η πίτσα στον οικιακό φούρνο, βγαίνει συνήθως ξεραμένη από πάνω και κάθε άλλο παρά τραγανή από κάτω !! Με τον ΚΑΤΆΛΛΗΛΟ εξοπλισμό έχουμε τα εξής αποτελέσματα.... Πρώτη δοκιμή με την μαντεμένια πλάκα "my pizza project" στον οικιακό μου φούρνο, ο οποίος με την βοήθεια του γκρίλ έδωσε 305-310 βαθμούς και ψήσιμο σε 5 λεπτά ακριβώς !!!! Με ένα καταπληκτικό και όμορφα "καψαλισμένο" ψήσιμο από κάτω !! Το κυρίως σώμα παρέμεινε τρυφερό, με ζουμερά τα υλικά μας και επίσης τραγανό cornicione (στεφάνι) !! Μια pizza italiana.... ψημένη όπως θα ψηνόταν σε έναν επαγγελματικό ξυλόφουρνο στους 450 βαθμούς !! Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους !!!! :) ζυμάρι 48 ωρών ωρίμανσης




πλάκα ψησίματος my pizza project








Μετά από μόλις 5 λεπτά ψήσιμο με την μαντεμένια πλάκα ψησίματος "my pizza project"






Σύντομα βίντεο με την παρασκευή μιας αυθεντικής Ιταλικής πίτσας από την αρχή εως το τέλος... 



to be continued....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου