Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ιμβερτοποίηση Ζάχαρης (Υδρόλυση Ζάχαρης)

Ιμβερτοποιημένη ζάχαρη ! (by Mamangelic.com)

Γλυκό χωρίς ζάχαρη γίνεται ?? Όχι βέβαια !! 

Η κοινή κρυσταλλική ζάχαρη είναι ένας δισακχαρίτης. Δηλαδή το μόριό της αποτελείται από ένα μόριο γλυκόζης και ένα μόριο φρουκτόζης ενωμένα !! 
Εδώ λοιπόν ερχόμαστε εμείς και κάνουμε "υδρόλυση στην ζάχαρη" ! Με αυτήν την μετατροπή πετυχαίνουμε ποιο αφράτα τα καλούδια μας , και ποιο γλυκά !! :)  


Υλικά 

500 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml. νερό
1 κ. γλυκού φρέσκο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά κάποιες φορές μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες μικρές φουσκάλες βρασίματος.
Με ένα βρεγμένο πανάκι καθαρίζουμε τα τοιχώματα απο την ζάχαρη που έχει κολλήσει (οπωσδήποτε !!!).
Με το που ξεκινάει ο βρασμός σταματάμε να ανακατεύουμε τελείως και χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο ώστε να βράζει αλλά να μη κοχλάζει. Αν το μάτι της κουζίνας μας έχει maximum 9 το χαμηλώνουμε στο 1-2 το πολύ, ίσα ίσα να σιγοβράζει !! 
Βράζουμε για 20 λεπτά ακριβώς.
Ρίχνουμε το διαυγές μας σιρόπι σε καθαρό βάζο και σκεπάζουμε να κρυώσει και να μη πέσει σκόνη ή σκουπιδάκια μέσα. Μην παραξενευτείτε αν σας φανεί νερουλό. Με το που κρυώσει θα πήξει όπως πρέπει, και το φυλάσσουμε με το καπάκι του στο ψυγείο μέχρι και 6 μήνες !! 

Χρησιμοποιούμε το προϊόν μας σε αναλογία 20% !!!  











1 σχόλιο:

  1. Γειά σας έφτιαξα την ιμβερτοποιημενη ζάχαρη μετά από ένα μήνα που την είχα στο ψυγείο ζαχαρωσε τι να φταίει μπορείτε να μου πείτε ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή