Ψάχνω πάντα ευκαιρία να ζυμώσω και να ψήσω σπιτικό ψωμί !!
Η γεύση του είναι αξεπέραστη και η ικανοποίηση που παίρνεις όταν κόβεις το δικό σου ζεστό καρβέλι δεν συγκρίνεται με τίποτα !!!
Ζεστό ψωμί λοιπόν και σήμερα ψημένο στην ξυλόσομπα !! Η συνταγή είναι τόσο απλή , που για έναν αρχάριο είναι ένα ιδανικό ξεκίνημα στην παρασκευή σπιτικού ψωμιού !!
Υλικά :
600 gr αλεύρι για όλες της χρήσης
450 gr. νερό
10 gr. αλάτι
Μισό φακελάκι ξερή μαγιά (4 gr.)
Εκτέλεση :
Η γεύση του είναι αξεπέραστη και η ικανοποίηση που παίρνεις όταν κόβεις το δικό σου ζεστό καρβέλι δεν συγκρίνεται με τίποτα !!!
Ζεστό ψωμί λοιπόν και σήμερα ψημένο στην ξυλόσομπα !! Η συνταγή είναι τόσο απλή , που για έναν αρχάριο είναι ένα ιδανικό ξεκίνημα στην παρασκευή σπιτικού ψωμιού !!
Υλικά :
600 gr αλεύρι για όλες της χρήσης
450 gr. νερό
10 gr. αλάτι
Μισό φακελάκι ξερή μαγιά (4 gr.)
Εκτέλεση :
Εφτιαξα 2 καρβέλια αλλάζοντας στο δεύτερο τα άλευρα !! 400 γρ για όλες της χρήσης & 200 αλεύρι ολικής !! Και τα 2 έγιναν πεντανόστιμα !! Ακολουθούν φώτο από την διαδικασία παρασκευής τους !
Καλή επιτυχία !!!!!
έφαγα από τον άκη τις πανσέτες στο φούρνο και ξετρελάθηκα
ΑπάντησηΔιαγραφή