Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ψωμί χωρίς ζύμωμα by Akis Petretzikis

Ψάχνω πάντα ευκαιρία να ζυμώσω και να ψήσω σπιτικό ψωμί !! 
Η γεύση του είναι αξεπέραστη και η ικανοποίηση που παίρνεις όταν κόβεις το δικό σου ζεστό καρβέλι δεν συγκρίνεται με τίποτα !!! 

Ζεστό ψωμί λοιπόν και σήμερα ψημένο στην ξυλόσομπα !! Η συνταγή είναι τόσο απλή , που για έναν αρχάριο είναι ένα ιδανικό ξεκίνημα στην παρασκευή σπιτικού ψωμιού !! 

Υλικά :

600 gr αλεύρι για όλες της χρήσης
450 gr. νερό
10 gr. αλάτι
Μισό φακελάκι ξερή μαγιά (4 gr.)

Εκτέλεση :





Εφτιαξα 2 καρβέλια αλλάζοντας στο δεύτερο τα άλευρα !! 400 γρ για όλες της χρήσης & 200 αλεύρι ολικής !! Και τα 2 έγιναν πεντανόστιμα !! Ακολουθούν φώτο από την διαδικασία παρασκευής τους !
















Καλή επιτυχία !!!!! 

1 σχόλιο: