Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Λουκουμάδες παραλίας

Φίλοι μου σήμερα έφτιαξα τους καλύτερους λουκουμάδες που έχω φτιάξει ποτέ !!
Αφράτοι, φουσκωτοί, με μπόλικη ζάχαρη !! Οι λουκουμάδες παραλίας είναι ένα από αυτά τα γλυκά που απλά..... δεν μπορείς να τους αντισταθείς με τίποτα !!!
Είναι τόσο νόστιμοι που σίγουρα θα τους φτιάχνω τακτικότατα από εδώ και στο εξής !!

Θα χρειαστούμε :
340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 ml. (165gr.) φρέσκο χλιαρό γάλα
6 γρ. ξηρή μαγιά
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
30 γρ. λιωμένο βιτάμ
2 βανίλιες
2 κρόκους αυγών (μεσαία αυγά)


Εκτέλεση :
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα (προσοχή όχι καυτό μην κάψουμε την μαγιά), την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά !! Προσθέτουμε 100 γρ. από το αλεύρι μας και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να έχουμε έναν χυλό χωρίς σβόλους !!
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και περιμένουμε 15 λεπτά να φουσκώσει ! φτιάχνουμε δηλαδή ένα προζύμι !! Αφού φουσκώσει προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τους κρόκους αυγών, της βανίλιες, το αλάτι, και το λιωμένο βιτάμ !! ανακατεύουμε με μια κουτάλα αρχικά, και εν συνεχεία αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, αλευρούνε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας μας και ρίχνουμε το ζυμάρι μας επάνω !! ζυμώνοντας για κανα 10λεπτο θα προσέξετε ότι η ζύμη είναι ελαφρώς κολλώδες , και αυτό είναι που θέλουμε οπότε μην φοβηθείτε και ρίχνετε επιπλέον αλεύρι !!! Αν χρειαστεί αλευρώστε καλά τα χέρια σας και φτιάξτε μια μπάλα το ζυμάρι !

Ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι στο ίδιο μπολ και μεταφέρουμε το ζυμαράκι μας μέσα ! σκεπάζουμε με μεμβράνη καλά ή κλείνουμε το μπολ σε μια σακούλα την οποία δένουμε καλά !!
Αφήνουμε για καμιά ώρα το ζυμάρι να γίνει !! Εν συνεχεία αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο μας και ρίχνουμε το ζυμαράκι επάνω !! το ανοίγουμε με έναν πλάστη σε πάχος 1 εκατοστό !!
Με ένα κουπατ ή μια κούπα καφέ φτιάχνουμε τους λουκουμάδες μας !! με ένα μικρότερο κουπάτ ή καπάκι από μπουκάλι νερού ανοίγουμε και την εσωτερική τρυπούλα για να δημιουργηθεί ο λουκουμάς μας !! Αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα με πετσέτα, και να ανέβουν για κανα 40λεπτο σε ζεστό περιβάλλον !!

Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν για 3-4 λεπτά !!










Καλή επιτυχία !!! Σας περιμένω και στην νέα ομάδα μας στο facebook εδώ !!



1 σχόλιο: