Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ψωμί χωρίς ζύμωμα (no knead bread)






Ψωμί λοιπόν ξανά !!! Λατρεύω το σπιτικό ψωμί.... και όποτε μου δίδεται η ευκαιρία φτιάχνω το ψωμί της οικογένειας μου !! Και ως άνθρωπος που τρώει πολύ ψωμί, θέλω τουλάχιστον να είναι υγιεινό και καλής ποιότητας, φτιαγμένο με καλό αλεύρι κι όχι αυτά τα ψωμιά που είναι κάτασπρα και ψεύτικα και που φιλοδοξούν να γίνουν σφουγγάρια παρά φρατζόλες. Ξέρετε, εκείνα που είναι τόσο γλυκά που νομίζεις ότι τρως τσουρέκι και που περιέχουν όσα συντηρητικά μπορεί να βάλει ο νους σας !! 
Το ψωμί είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, σχεδόν πλήρης τροφή από μόνο του. Τρία είναι τα βασικά συστατικά που αναμιγνύει ο άνθρωπος για να το φτιάξει, Αλέυρι - Νερό - Μαγιά !!
.....Απλά πράγματα δηλαδή, γιαυτό και είναι.... "τόσο δύσκολο" να βρούμε πλέον καλό ψωμί. Τα αρτοποιεία σήμερα παράγουν τα πάντα βιαστικά, σε μεγάλες ποσότητες, χρησιμοποιούν με ένταση διογκωτικά - βελτιωτικά - συντηρητικά, ενδιαφέρονται για ποσότητα και εμφάνιση. Τα καρβέλια και οι φρατζόλες τους είναι στις περισσότερες περιπτώσεις φούσκες, γι' αυτό και ένα πρωινό ψωμί το βράδυ έχει κιόλας μπαγιατέψει !! Σαφώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις με αρτοποιία που παρασκευάζουν εκπληκτικό ψωμί, αλλά είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού !!!

Σήμερα εγώ θα σας δείξω ένα ψωμί χωρίς ζύμωμα το οποίο απαιτεί από εμάς να έχουμε λίγες γνώσεις επάνω στα ζυμάρια !! 
Είναι μόνο η ανάμειξη των υλικών, αφήνοντάς τα έπειτα να κάνουν αυτό που προορίζονται να κάνουν !! Να δημιουργήσουν μια άτυπη ζύμη που θα ζωντανέψει και θα ανέβει. Αυτό είναι το ψωμί χωρίς ζύμωμα. Είναι όταν φτιάχνεις ψωμί παρακάμπτοντας μερικά βήματα, για άλλους περιττά, για άλλους απαραίτητα. Εγώ βρίσκομαι κάπου στη μέση !! Όπως προανέφερα... Αγαπώ τα πάντα γύρω απο το ψωμί. Μερικές φορές τα θέλω όλα, έχω χρόνο να αφιερώσω ώστε να κανακέψω τη ζύμη και να γίνει το τέλειο εκείνο καρβέλι που θα απολαύσουμε το μεσημεριανό & το βραδινό μας !! Άλλες φορές χρειάζεται να συντομεύσω την διαδικασία, δεν έχω χρόνο για κανάκεμα, θέλω τη ζύμη να είναι ανεξάρτητη αλλά ταυτόχρονα θέλω το ψωμί μου να γίνει νόστιμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιλέγω να φτιάξω ψωμί που δεν απαιτεί ζύμωμα !!
Στο διαδίκτυο αν ψάξει κανείς , θα δει πάρα πολλές αναρτήσεις για τον συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής ψωμιού !! Πιστέψτε με έχω διαβάσει και έχω δοκιμάσει της περισσότερες από αυτές της συνταγές μέχρι να καταλήξω κάπου !!
Μελέτησα αρκετές ξένες ιστοσελίδες από κορυφαίους ΣΕΦ & Αρτοποιούς στο εξωτερικό, όπου όλοι τους δίδουν βάση στην ακρίβεια των υλικών με δοσομετρητές ακριβείας, στην ακρίβεια των χρόνων ζύμωσης (ωρίμανσης) μέσα από την μέθοδο της αυτόλησης, τα πολλαπλά διπλώματα για ενυδάτωση της ζύμης , μέχρι και το σωστό σκεύος ψησίματος που δεν είναι άλλο απο μια μαντεμένια κατσαρόλα-γάστρα !! Οκ όμως.... προς το παρόν δεν διαθέτω μαντεμένια γάστρα, και το ψήσιμο στην απλή γάστρα είναι εξίσου πολύ καλό !!!

Πριν κλείσω τούτη την εισαγωγή στο μαγικό κόσμο της ζύμης και του ψωμιού, να οριοθετήσω κάποιες διαφορές με τη μαγειρική !! Οι ζύμες αντίθετα με την κατσαρόλα, θέλουν μέτρημα. Και μάλιστα στο γραμμάριο !! Συνταγές του τύπου ρίχνω ένα φλιτζάνι αλεύρι και μισό φλιτζάνι νερό ή ρίξτε όσο αλεύρι πάρει η ζύμη, είναι..... για τα μπάζα και συγχωρέστε με για την έκφραση. Χωρίς ζυγαριά και δοσομετρητές ακριβείας όπως είπα παραπάνω, δεν πάμε πουθενά !!! 


Με λιγότερο από 15 ευρώ, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας είναι ο σύμμαχός μας για να φτιάχνουμε εξαιρετικά ψωμιά με επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα. Τα αυτά.... ισχύουν και στη ζαχαροπλαστική, αν και η τελευταία είναι άλλου παπά ευαγγέλιο !! :)


Ξεκινάμε λοιπόν την συνταγή.... 

Υλικά: 

430 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 
¼ κουταλάκι γλυκού ξηρή μαγιά
1¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού ψιλή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
345 γρ. νερό βρύσης


Να έχετε υπόψη σας ότι όσο περισσότερο νερό έχει μια ζύμη τόσο πιο πολλούς πόρους έχει το ψωμί μας... Παίξτε με τη ζύμη λίγο και θα δείτε πως σας βολεύει..  Είναι ένα ψωμί που ναι μεν δεν χρειάζεται ζύμωμα αλλά θέλει την προσοχή του. Δοκιμάστε με διαφορετικούς τύπους αλευριού και σίγουρα βοηθά αν είναι μισό αλεύρι λευκό και μισό ολικής άλεσης... 

Για το συγκεκριμένο ψωμί χρησιμοποίησα 300γρ αλεύρι για όλες της χρήσης & 130γρ ολικής

Τρόπος παρασκευής βήμα βήμα σε κάθε φώτο !! 


Προσθήκη της μαγιάς στο αλεύρι μας !! 



Προσθήκη του αλατιού !



Προσθήκη της ζάχαρης !



Προσθέτουμε το λάδι



345 γρ. χλιαρό νερό !!



Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπολ με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας μέχρι το μείγμα να έχει την όψη ενός πηχτού χυλού (να έχετε υπόψιν σας ότι γενικά τα ζυμάρια απεχθάνονται τα σιδερένια σκεύη) 



Το ζυμάρι μας θα προσέξετε ότι είναι πολύ υδαρό !! 



Καλύψτε το μπολ καλά με πλαστική μεμβράνη ή με μια σακούλα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου, κατά προτίμηση για 18 ώρες αν και μπορείτε να την αφήσετε από 12 έως 20 ώρες !!




Μετά από 18 ώρες, η ζύμη θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί σε όγκο και να έχει πολλές μκρές φουσκάλες στην κορυφή !! Σε αυτό το σημείο ξεκινάμε την ενυδάτωση του ζυμαριού μας !! το επιτυγχάνουμε βρέχοντας την παλάμη μας ώστε να μην κολλάει το ζυμάρι επάνω !! 
Θα κάνουμε τέσσερις γύρους με ενδιάμεση ξεκούραση 30 λεπτών !! Μόλις περάσουν τα τέσσερα γυρίσματα , θα αφήσουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο για 2 ολόκληρες ώρες να ηρεμήσει !! Σας ετοιμάζω και βίντεο να το δείτε !! 


VIDEO




Αδειάζουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, διπλώνουμε το ζυμάρι μας 3-4 φορές, σχηματίζουμε γρήγορα μια μπάλα και την ακουμπάμε πάνω σε μια καλά αλευρωμένη πετσέτα που την έχουμε βάλει σε ένα μπολ. Η ζύμη είναι ΠΟΛΥ υγρή και θέλει γρηγοράδα και αλευρωμένα χέρια για να διπλωθεί !!! Οταν φτιάξεται κάμποσες φορές το συγκεκριμένο ψωμί θα έχετε εξασκηθεί και τότε θα είναι παιχνιδάκι !! 



VIDEO : 





Δείτε πως θα είναι το ζυμάρι μας σε 1-2 ώρες !! 

*για της ανάγκες της παρουσίασης χρησιμοποιώ την συγκεκριμένη φώτο από το "ψωμί χωρίς ζύμωμα" με λευκό αλεύρι !!



Μεταφέρουμε το ζυμάρι μας αναποδογυρίζοντας το σε προθερμασμένη γάστρα στους 230 βαθμούς !! Σε αυτό το σημείο θα σας χρωστάω τον τρόπο που αναποδογυρίζω το ψωμί με ποιο λεπτομερές φώτο !!  



Ψήνουμε με καπάκι στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά, και μετά αφαιρούμε το καπάκι για τα τελευταία 15-20 λεπτά ώστε να πάρει το επιθυμητό χρώμα !! 



Το ψωμάκι μας είναι έτοιμο και κρυώνει σε σχαρίτσα !!!  




Ενα ψωμάκι νόστιμο, με τέλεια υφή, και πολλές πολλές τρυπίτσες το οποίο παραμένει φρεσκότατο άνετα για 2-3 μέρες !!! 








Και για να κλείσω σας παρουσιάζω το τελευταίο σημερινό τελικό αποτέλεσμα με μόνη διαφορά την επιλογή του εξαιρετικού άλευρου Robin Hood με πρωτεΐνη στο 13.20 !!! Εκανε την τεράστια διαφορά , και πιστεύω να συμφωνείτε !!  







Και φυσικά δεν μένουμε εδώ !!! Το συγκεκριμένο ψωμί σύντομα το ξεκινάω με φυσικό προζύμι !! Εκεί πραγματικά η γεύση θα απογειωθεί !!! 

Ο ερασιτέχνης αρτοποιός !! 

Σας περιμένω και στην νέα μας ομάδα στο facebook εδώ


Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Λουκουμάδες παραλίας

Φίλοι μου σήμερα έφτιαξα τους καλύτερους λουκουμάδες που έχω φτιάξει ποτέ !!
Αφράτοι, φουσκωτοί, με μπόλικη ζάχαρη !! Οι λουκουμάδες παραλίας είναι ένα από αυτά τα γλυκά που απλά..... δεν μπορείς να τους αντισταθείς με τίποτα !!!
Είναι τόσο νόστιμοι που σίγουρα θα τους φτιάχνω τακτικότατα από εδώ και στο εξής !!

Θα χρειαστούμε :
340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 ml. (165gr.) φρέσκο χλιαρό γάλα
6 γρ. ξηρή μαγιά
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
30 γρ. λιωμένο βιτάμ
2 βανίλιες
2 κρόκους αυγών (μεσαία αυγά)


Εκτέλεση :
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα (προσοχή όχι καυτό μην κάψουμε την μαγιά), την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά !! Προσθέτουμε 100 γρ. από το αλεύρι μας και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να έχουμε έναν χυλό χωρίς σβόλους !!
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και περιμένουμε 15 λεπτά να φουσκώσει ! φτιάχνουμε δηλαδή ένα προζύμι !! Αφού φουσκώσει προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τους κρόκους αυγών, της βανίλιες, το αλάτι, και το λιωμένο βιτάμ !! ανακατεύουμε με μια κουτάλα αρχικά, και εν συνεχεία αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, αλευρούνε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας μας και ρίχνουμε το ζυμάρι μας επάνω !! ζυμώνοντας για κανα 10λεπτο θα προσέξετε ότι η ζύμη είναι ελαφρώς κολλώδες , και αυτό είναι που θέλουμε οπότε μην φοβηθείτε και ρίχνετε επιπλέον αλεύρι !!! Αν χρειαστεί αλευρώστε καλά τα χέρια σας και φτιάξτε μια μπάλα το ζυμάρι !

Ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι στο ίδιο μπολ και μεταφέρουμε το ζυμαράκι μας μέσα ! σκεπάζουμε με μεμβράνη καλά ή κλείνουμε το μπολ σε μια σακούλα την οποία δένουμε καλά !!
Αφήνουμε για καμιά ώρα το ζυμάρι να γίνει !! Εν συνεχεία αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο μας και ρίχνουμε το ζυμαράκι επάνω !! το ανοίγουμε με έναν πλάστη σε πάχος 1 εκατοστό !!
Με ένα κουπατ ή μια κούπα καφέ φτιάχνουμε τους λουκουμάδες μας !! με ένα μικρότερο κουπάτ ή καπάκι από μπουκάλι νερού ανοίγουμε και την εσωτερική τρυπούλα για να δημιουργηθεί ο λουκουμάς μας !! Αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα με πετσέτα, και να ανέβουν για κανα 40λεπτο σε ζεστό περιβάλλον !!

Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν για 3-4 λεπτά !!










Καλή επιτυχία !!! Σας περιμένω και στην νέα ομάδα μας στο facebook εδώ !!



Χειρόμυλος: ο πρόγονος του μπλέντερ !!


Χειρόμυλος: ο πρόγονος του μπλέντερ !!!

Κάποιοι αλέθουν ακόμη ... με τον παραδοσιακό χειρόμυλο !!

Σήμερα κάθε νοικοκυριό έχει το μπλέντερ του! Αυτό χρησιμοποιούν οι σημερινές νοικοκυρές, που αρκεί να πατήσουν ένα κουμπί και οτιδήποτε θέλουν, γίνεται θρύμματα. Απλά και εύκολα! Οι παλιές νοικοκυρές, ωστόσο, για να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, έπρεπε να ... έχουν μπράτσα! Κι αυτό γιατί ο "πρόγονος" του μπλέντερ ήταν ο χειρόμυλος!

Ο χειρόμυλος, τα παλιά χρόνια, ήταν δείγμα νοικοκυροσύνης! Τα σπίτια που είχαν ... και χειρόμυλο, μαζί με άλλες απαραίτητες συσκευές, όπως ο αργαλειός, είχαν "το καθετί" τους, ό,τι χρειάζονταν για την ένδυση και την καθημερινή διατροφή της οικογένειας.

Ο χειρόμυλος αποτελείται από δύο στρογυλλές επίπεδες πέτρες, η μία πάνω στην άλλη. Η κάτω πέτρα έχει ένα σίδερο στη μέση. Το σίδερο αυτό ενώνει τις δύο πέτρες, καθώς περνάει από την κάτω πέτρα στην πάνω, ενώ στην άκρη της πάνω πέτρας υπάρχει μια χειρολαβή, την οποία κρατάει η νοικοκυρά για να γυρίζει το μύλο.

Από την τρύπα στην πάνω πέτρα, οι νοικοκυρές έριχναν λίγο - λίγο τον καρπό, ο οποίος με τις στροφές της πέτρας κομματιαζόταν και έπεφτε έξω από τις πέτρες, έτοιμος πια για χρήση. Ο χειροκίνητος μύλος προοριζόταν για οικιακή χρήση. Φανταστείτε τον κόπο και τον χρόνο που θα χρειαζόταν να καταβάλλει μια νοικοκυρά για να αλέσει μεγάλες ποσότητες καρπών ??



Αν και σήμερα ο χειρόμυλος έχει εξελιχθεί σε ... ηλεκτρικό μπλέντερ, υπάρχουν ακόμη νοικοκυρές που επιμένουν ... παραδοσιακά! Όπως η 75χρονη "θεία" από την ορεινή Σητεία, που ετοιμάζει τραχανά, αλέθοντας το σιτάρι στον παραδοσιακό χειρόμυλο. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος χειρόμυλος αποτελεί κληρονομιά της οικογένειας, καθώς εξυπηρέτησε, ίσως και, τρεις γενιές νοικοκυρών!

Στο βίντεο, του Λευτέρη Καραγιάννη, που ακολουθεί, βλέπετε την ηλικιωμένη νοικοκυρά, γονατισμένη στο πάτωμα, πάνω σε ένα ολόλευκο σεντόνι, να βάζει το σιτάρι στο εσωτερικό του μύλου και να τον γυρίζει, για να αλέσει το σιτάρι και να φτιάξει τραχανά!



Αναδημοσίευση από το madeincreta.gr





Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά χωρίς χρωστικές

Λατρεύω την σπιτική λευκή ταραμοσαλάτα και είπα να σας δείξω πως την φτιάχνω εγώ στην οικογένεια μου !! 
Καταρχάς επιλέγουμε λευκό ταραμά ανωτέρας ποιότητας, και όχι τον κόκκινο ο οποίος είναι τίγκα στην χρωστική !!
Για ετοιματζίδικες ταραμοσαλάτες ούτε λόγος, όπως έχω απορρίψει και αυτές που γίνονται με πατάτα όπου η υφή τους θυμίζει περισσότερο.... αλοιφή !!! Αλλά αυτά βέβαια είναι... γούστα :)

Για την δική μας ταραμοσαλάτα θα χρησιμοποιήσουμε ψωμί του τοστ το οποίο το έχουμε αφήσει 2-3 μέρες σε ένα σκεύος να μπαγιατέψει (αν δεν έχουμε ήδη μπαγιάτικο ψωμί), και έχουμε αφαιρέσει και την κόρα. κρατάμε μόνο την ψίχα !! 

σ.σ. κρατήστε 2-3 φέτες επιπλέον ψωμί για να της μουλιάσετε στο τέλος ΑΝ θέλετε να προσθέσετε !!  

Να εφιστήσω την προσοχή σας όταν θα ρίχνετε το λάδι !!!! θα το ρίχνετε με ροή χοντρής κλωστής αργά αργά για να μην σας κόψει η ταραμοσαλάτα !! Σε εμένα δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό, αλλά καλό είναι να το προσέξετε !!! 

Και προσοχή... μην υπερβάλλετε στο κρεμμύδι. Καλύτερα λιγότερο παρά περισσότερο !! μισό κρεμμύδι που προτείνω είναι το ιδανικό (κατά τα δικά μου πάντα γούστα)  !!

Η παρασκευή της ταραμοσαλάτα απαιτεί επίσης λίγο νερό διότι το ψωμί και το λάδι έχουν την ιδιότητα να σφίγγουν τον ταραμά !! η υγρασίας όμως που θα έχουμε με το μουλιασμα του ψωμιού μας , είναι αρκετή !!

Σαφώς και μπορείτε να "πειράξετε" ελαφρώς τα υλικά ως προς τα δικά σας γούστα, αλλά θα σας έλεγα να το κάνετε σιγά σιγά ώστε η ταραμοσαλάτα σας να μην κολυμπάει στο λάδι , και να μην σας βγει ούτε ξινή... αλλά ούτε και αλμυρή !!


Πάμε να δούμε τα υλικά μας...


200 γρ. λευκός ταραμάς
100 γρ. ψωμί τοστ χωρίς κόρα
500 μλ. ελαιόλαδο 
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
μισό κρεμμύδι 


Εκτέλεση :

Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό, και σφίγγουμε να στραγγίξει καλά !!
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε το μισό κρεμμύδι μαζί με τον ταραμά !! Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ψωμί μας !! θα δείτε ότι θα αποκτήσει μια κρεμώδες υφή !!
Σε αυτό το σημείο λόγο του ότι το μπλέντερ μου είναι μικρό και φοβούμενος ότι δεν θα χωρέσουν όλα τα υλικά μου.... μεταφέρω ότι έχω φτιάξει στην κουζινομηχανή μου !! 
Συνεχίζω λοιπόν ρίχνοντας αργά και σε ροή χοντρής κλωστής το λάδι (500ml) !! Εν συνεχεία... ολοκληρώνω την διαδικασία με την προσθήκη του χυμού λεμονιού επίσης αργά και με το μίξερ μου στο μάξιμουμ της λειτουργίας του !!   

Σερβίρουμε γαρνιρισμένη με άνηθο και διάφορα τουρσιά !! 

Για συνταγή της λαγάνας μου δείτε εδώ με φυσικό προζύμι αλλά και με μαγιά !!








    Καλή επιτυχία !!!

Σας περιμένω και στην ομάδα μας στο facebook εδώ !!

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Τα ποιο αφράτα ψωμάκια

Ατομικά αφράτα ψωμάκια !!
Πανεύκολα... σπιτικά... οικονομικά... για τα σαντουιτσάκια των παιδιών μας στο σχολείο, αλλά και για εμάς !! 
Το μυστικό της επιτυχίας εδώ κρύβεται στην λεπτομέρεια. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε λεπτό περισσότερο να ψηθούν περιμένοντας να πάρουν χρώμα... να ροδίσουν !! 

Δοκιμάστε τα, και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα αγοράσετε ξανά τα τυποποιημένα των σούπερ μάρκετ !!!

Υλικά :

700 gr αλεύρι τύπου 70% (ή αλεύρι για όλες της χρήσης)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
22 γρ. ζάχαρη
12 γρ. αλάτι
40 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ νερό χλιαρό
1 κ.γ. θυμάρι (προαιρετικά) 


Εκτέλεση :

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι, και το θυμάρι (προαιρετικά για δυνατό άρωμα) 
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό & το λάδι, και ξεκινάμε να ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη η οποία θα κολλάει ελαφρώς στο χέρι μας !!
Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα μέχρι να διπλασιάσει σε όγκο !! 
Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι μας και το πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια !! 
Χωρίζουμε & πλάθουμε σε ψωμάκια των 90 γρ περίπου !!
Τα αφήνουμε ξανά σε ζεστό περιβάλλων να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου !! Χαράζουμε την επιφάνεια, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ξεκινήσουν να ροδίζουν !!  

Καλή επιτυχία !!

Ο ερασιτέχνης αρτοποιός !!









EDIT 20-6-2017

Με την ίδια συνταγή φτιάξαμε σήμερα πεντανόστιμα και αφράτα ψωμιά !! 












Και μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε την συνταγή καθώς και να μπείτε στην νέα μας ομάδα στο facebook εδώ  !!