Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Σήμερα ζυμώνουμε σε ξύλινη σκάφη !!

Σήμερα ζυμώνουμε σε ξύλινη σκάφη !! Ως γνωστόν το ζυμάρι απεχθάνεται το πλαστικό και το μέταλλο !!!
Σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία του ζυμώματος είναι η καθαριότητα των χεριών και η σωστή θερμοκρασία !! 

Για περίπου είκοσι συνεχόμενα λεπτά της ώρας θέλουμε δυνατά μπράτσα και.... ατσάλινες γροθιές !!  Με το ζύμωμα απελευθερώνεται από το αλεύρι η γλουτένη, η ουσία που κάνει τη ζύμη μας ελαστική !! 

Θα φτιάξουμε ψωμάκια χάμπουργκερ (διπλή δόση) όπως έχουμε δει αναλυτικά την συνταγή μας εδώ 









Το ζυμάρι μας έχει διπλασιάσει τον όγκο του !!! 




18 ψωμάκια χάμπουργκερ (90-95γρ περίπου)




Ολοστρόγγυλα ψωμάκια, θα μείνουν σκεπασμένα με πετσέτα για 1 ώρα να φουσκώσουν !!



Ψήσιμο στην ξυλόσομπα στους 170-180 βαθμούς και..... έτοιμα αφράτα.... λαχταριστά !!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου