Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Ψωμάκι με δυνατό αλεύρι "Μύλοι Κρήτης"

Ψωμί με αλεύρι για Τσουρέκι (Μύλοι Κρήτης) !!
Ψήσιμο στην ξυλόσομπα στους 200 β.

Υλικά :

300γρ αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
200 γρ αλεύρι μαλακό      

     310 ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 

1 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. Ζαχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας αναμιγνύοντας πρώτα τα στερεά υλικά και μετά ρίχνουμε τα υγρά.
Κάνουμε στο ζυμάρι μας, και το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει !! Συνεχίζουμε κάνοντας 3 διπλώματα στο ζυμάρι ανά μισή ώρα !! 
Στο τέταρτο δίπλωμα δίνουμε σχήμα καρβελιού στο ψωμί και το βάζουμε σε μια γάστρα την οποία έχουμε αλείψει με λαδάκι !!!
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά με το καπάκι , και μετά το αφαιρούμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει !!  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου